Foam roller övningar för vaderna

Vad är en foam roller?

En foam roller är ett redskap som masserar och stretchar ut muskler och senor, lindrar muskelspänningar samt löser upp ärrvävnader. När du rullar på en foam roller masserar du en utvald muskel som är spänd,stel, vilket gör att din muskel återhämtar sig lättare och blir mindre stel.

Var kan man köpa en foam roller?

Idag finns det i nästan alla välsorterade butiker både online och i fysiska butiker. En foam roller kostar från ca 100kr upp till 300kr beroende på märke,storlek och kvalité. Den  finns även i en mängd olika hårdhet och struktur.

Som du ser i filmen så kan du även använda en mindre hårdare boll som t.ex. en tennisboll för att få en hårdare massage för vaderna. När du börjar bör du ta det försiktigt och göra övningarna långsamt och när du börjar bli van kan du öka tempot. I filmen använder dom en baseball men det är nog inte många som har en sådan hemma i Sverige.

På start sidan finner du bra tips för att behandla åderbråck

7 enkla övningar för bättre blodcirkulation i benen

Förbättra din blodcirkulation

I denna video på engelska får du 7 bra tips som du kan testa för att motverka stela ben och dålig blodcirkulation.  Det kan hjälpa dig att öka blodflödet i ben och fötter.

Kika på filmen och genomför övningarna och se om du märker någon skillnad. Ta det lugnt när du börjar och är du osäker kan det vara klokt att ha en person som stöd när du testar detta.

Det finns flera enkla sätt att enkelt förbättra cirkulationen. Regelbunden fysisk aktivitet ökar hastigheten på hur syra bildas i cellerna samtidigt som det hjälper kroppen att bli av med slaggprodukter.

Nyttja en cirkulationstränare

Bekväm fotmassage

En cirkulationstränare är en effektiv maskin som genom elektriska impulser ökar din cirkulation genom fötterna och får igång blodcirkulationen i övriga delar av din kropp. Det är ett effektivt och enkelt sätt att öka ditt välmående och energi nivå i kroppen hemma. Du kan genomföra behandlingen sittande framför TV:N eller när du läser en bok.

Vill du läsa mer om en bra cirkulation apparat för ökat blodflöde kan du läsa mer på start sidan.

Om du försöker att komma i gång med dessa enkla övningar och genomföra dessa ett par ggr e veckan så kommer du snabbt se resultat.  Vänta inte sätt i gång med träningen i dag. Tycker du att någon övning verkar svår så börja med dem enkla tåhävningarna och öka på träningen successivt. Den bästa träningen är den som blir av!

Fler  enkla tips

  • Minska salt intaget
  • Motionera
  • Sluta röka
  • Gå ner i vikt
  • Ät en varierad och hälsosam kost

Hoppas att du har fått några goda råd som hjälper dig mot ett bättre liv med mindre stela ben och en förbättrad livskvalité. Tycker du att motion låter tråkigt så kan du tänka rörelse i stället .En rask daglig promenad kan göra skillnad. Försöka att hitta en träningspartner så kan ni peppa varandra när motivationen tryter.