Vad är åderbråck

behandla åderbråck Åderbråck information och behandling

Åderbråck utvecklas med åren hos många människor men det är främst kvinnor som drabbas. Vener som är tjocka, kraftiga och långa har en ökad risk att bilda åderbråck, vener med mycket krökar och vändningar drabbas även mer frekvent .

För vissa är åderbråcken mer smärtsamma. Svullna fötter och anklar,en känsla av spänning samt klåda är vanligt förekommande symtom.
Vissa får även eksem över åderbråcken eller vid anklarna, dessa kan övergå till bensår som kan vara svårläkta.Visste du att 60 % av alla kvinnor och män över 60år har någon form av åderbråck. Många lider i onödan!

Vanliga symptom på åderbråck:

 • Svullnad på anklarna och fötterna
 • Synliga vener under huden på benen
 • Klåda och ibland med kraftig smärta
 • Svullnadskänsla och trötthet i ben och vrister

Det finns en mängd förebyggande åtgärder samt effektiv egenvård som kan nyttjas för att förebygga och lindra åderbråck. En effektiv naturlig kombinationsbehandling är varesil. Det kan verka för att både ta bort, förebygga uppkomsten, lindra smärtan och minska svullnaden i venerna. Du kan läsa mer om denna behandling lite längre ner på denna sida.

Vad orsakar åderbråck

Åderbråck är utvidgade, förlängda vener. De kan uppstå i alla vener, men är vanligast förekommande i dem på benen. Vener är de blodkärl som transporterar syrefattigt blod tillbaka från yttre delar av kroppen tillbaka till hjärtat och lungorna. Vener har ventiler som reglerar flödet av blodet . Kvinnor med åderbråck har i åderbråcks venerna fler receptorer för östrogen och progeston. Östrogen receptorer  är en grupp steroidreceptorer som binder östrogen till målceller i flera olika kroppsdelar.

 Ventilerna i venerna fungerar felaktigt

När varicer uppstår så fungerar ventilerna i venerna felaktigt och tillåter blod att flyta i motsatt riktning från den riktning som blodet pumpas. Detta resulterar i att det regelbundet finns för mycket blod i venen som med tiden utvidgas och förstoras till en onormal tjocklek. .

Behandla åderbråck själv

Vi anser att varesil är en effektiv och skonsam kombinationsbehandling som kan vara bra att testa som ett första steg i behandlingen för bli av med åderbråcken. Det är klokt att påbörja behandlingen så snart som möjligt.

När syns resultat?

För dom flesta tar det ca 2-4 månader för att få goda resultat av behandlingen. Alla är vi olika så resultaten varierar,men många kvinnor och män uppnått snabb lindring.

>> Här kan du beställa Varesil kräm och kapslar

Så här verkar Varesil?

Den består av  2 produkter  som är mycket enkla att använda: piller och salva.

   • Varesil hjälper  de skadade venernas väggar samt håller tillbaka blödningarna som orsakas av den skadade vävnaden.
   • Salvan förebygger och minskar åderbråcken genom att stärka venernas väggar och kapillärer.
   • Varesil pills hjälper till att bibehålla blodflödet tack vare dess koagulerande effekt.

  Ny alternativ behandling mot Ådernät

  Vill du testa en annan naturlig  kräm  mot åderbråck ? Då kan Striagen spider vain salva vara ett bra val. Den kan ge dig ett komplett skydd mot framtida utbrott av ådernät och även åderbråck. Den innehåller endast naturliga ingredienser Dessa är:

    • Emuolja
    • Hyalyronsyra
    • Solrosolja
    • Aloe vera juice
    • Vitamin- K

  Här kan du läsa mer om Striagen Krämen….

  Symptom på åderbråck under bildning

  Åderbråck är mest förekommande i de ytliga venerna på benen som ofta måste utstå högt tryck när man står eller går.
  Ärftliga faktorer
  Om dina föräldrar eller mor- och farföräldrar led av åderbråck är det mycket troligt att du också kommer att göra det kan även förekomma på andra delar av kroppen.  Åderbråck kan se ut som klumpar eller avlånga, slingriga eller förvridna åder samlingar.
  Svullna fötter

  Andra symptom  svullnad av fötter och anklar, klåda och i vissa fall smärta. Drabbade vener  får ofta  en blå eller lila färg. När smärtsamma symptom uppträder är det även normalt med en irriterande  klåda runt en eller flera vener. Sitter du mycket kan det vara bra att ta korta pauser och promenera ett par minuter. Detta gör även att du blir mer effektiv!
  Smärta
  En ökad  smärta i samband med stående eller sittande position under en längre tid är vanligt. Benen kan kännas tunga och ömmande. Ett annat smärtsamt symptom som kan förekomma är en brännande, bultande muskelkramp i smalbenen eller svullnad på smalbenen.  Ådernät drabbar som vi tidigare har nämnt kvinnor oftare än män.
  Graviditet

  Ungefär 50% får åderbråck under sin första graviditet och ännu fler kvinnor drabbas under sin andra graviditet.

  Den ökade risken för störningar i det venösa systemet beror på ett antal faktorer. I genomsnitt går en gravid kvinna upp 10–12 kg  vilket avsevärt ökar trycket på venerna i benen. För att fostret ska få tillräckligt med blod ökar mängden blod i kvinnans kropp med upp till 20 %. Blodet är dessutom tjockare för att undvika förblödning i samband med förlossning.

  All denna extra belastning för venerna gör att åderbråck bildas. De brukar försvinna efter den första födseln.  Du som är gravid kan förebygga venösa problem och åderbråck genom att använda stödstrumpor. Dessa kan hjälpa till att minska trycket i venerna och motverka en dålig blodcirkulation.

Vill du förbättra din blodcirkulation

Då kanske elektrisk fotmassage vara en bra lösning. Det kan hjälpa dig att öka blodcirkulationen i benen och fötterna. Om man har dålig cirkulation kan man uppleva svullna fötter, smärta, och tunga och trötta ben. Dessa problem kan en bättre cirkulation motverka. En behandling med denna produkt tar 30 minuter. Du hittar den hos weightworld.se Du kan snabbt och bekvämt ställa in önskad tid och intensitet med den medföljande fjärrkontrollen.

Här kan du läsa mer….. om produkten för bättre blodcirkulation

 • Rf behandling
  När man behandlar med rf använder man sig av radiofrekvens . Läkaren gör endast ett litet snitt i huden. Denna metod ger en snabb återhämtning , smärtlindring och en kosmetisk förbättring med minimal ärrbildning och svullnad. Denna behandling är tyvärr  en väldigt kostsam lösning!Några riskfaktorer för att utveckla varicer ådrorStillastående
  Att stå långa perioder kan öka risken för åderbråck. Det främst p.g.a.  av det ökade trycket i venerna.
  Åldrande
  Ålder är en starkt bidragande faktor för att utveckla åderbråck, det är mycket vanligt att äldre har någon form av av problem med åderbråck .
  Övervikt
  Fetma eller övervikt samt uppsvälld buk  anses öka risken för åderbråck. Så håll din kropp och själ i trim så kommer du att må bättre och minska  riskerna att drabbas. Sitter du långa perioder kan korta promenader göra underverk för din blodcirkulation.ViktenHåll koll på din vikt. Ät bra varierad kost i lagom mängd. Övervikt ökar trycket i venerna och risken att drabbas av åderbråck. Då kanske du slipper att behandla åderbråckMotion

  Rör på dig mera . Ta korta pauser och rör på dig om du sitter eller står still mycket. Rörelse är bra för att hålla i gång blodcirkulationen.

  Motion stärker kroppen och hjälper venerna att fungera bra. Har du svårt att komma igång med träning är promenader en bra start. tycker du att det är trist att gå ut i höstrusket kanske det kan vara en god ide att köpa ett promenadband. Du kan du träna hemma utan att vara beroende av bra väder.

  Kosttillskott

  Kosttillskott som innehåller e- vitamin kan hjälpa till att öka cirkulationen i ben och fötter . E-vitamin förstärker kapillärväggarna och kan hjälpa till att förebygga åderbråck.

  Här kan du  läsa mer om behandlingar av åderbråck. Inför den stundande sommaren kan det vara jobbigt att visa sina bara ben, men ge inte upp det finns lösningar som kan hjälp dig att bli av med åderbråcken . Det finns även laserbehandling och kärlkirurgi ,om nu inte en naturlig behandling skulle fungera. När du blir kvitt dina ådernät kommer du att må bättre både i kropp och själ. Ibland är den enda lösningen en åderbråcksoperation.
  sbu.se kan du läsa mer om det finns något vetenskapligt stöd för att behandling med skum eller kirurgiskt ingrepp fungerar.

  Ådernät

  Ådernät brukar inte räknas  som egentliga åderbråck.  Ådernät är millimeter små slingrande ytliga  kärl i huden. Dessa brukar bara ge lindriga besvär och behöver oftast inte behandlas. En bra behandling är Striagen som du kan läsa mer om lite längre upp på sidan.

  Ibland det kan det krävas en åderbråcksoperation. I Sverige  finns det flera åderbråcksspecialister. Men om du har tur så räcker det med en naturlig hemma behandling.